Міжнародні сертифікати з контролю якості продукції ХАСП
Шановні партнери компанії «НОВЕ ЖИТТЯ»!
Поспішаємо поділитися з вами радісною новиною. Наша компанія отримала сертифікати міжнародної системи контролю якості продукції ХАСП. Це велике досягнення і рішучий крок у бік просування нашої продукції в Євросоюзі.
ISO 22000 так само як і ISO 9001 є державною системою сертифікації.
ISO 22000:2005 HACCP – це міжнародна система управління безпекою харчових продуктів. Слово HACCP – абревіатура від англійського «Аналіз ризиків і критичні точки контролю» – Hazard Analysis and Critical Control Points.
Національний стандарт був прийнятий в 2007 році і називається ДСТУ ISO 22000:2007 «Система управління безпечністю харчових продуктів».
Ця система управління була розроблена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (World Health Organization, WHO) і Продовольчої і сільськогосподарської організацією ООН (Food and Agriculture Organization of the United Nations, FAO). Стандарт ISO 22000 НАССР визнаються і застосовуються практично у всіх сучасних країнах підприємствами–виробниками харчової продукції.
Зсередини стандарти 22000 являють собою систему управління безпекою виробництва харчових продуктів. Охоплює питання від контролю якості сировини, з якої виробляється продукція, матеріалу упаковки, а також доставки готової продукції нам – кінцевим споживачам.
Вимоги стандарту ХАСП забезпечують контроль на всіх стадіях виробництва харчових продуктів, в будь-якому місці процесу, від виробництва та зберігання до реалізації продукції – там, де можуть виникнути небезпечні ситуації.
Вимоги міжнародного стандарту ISO 22000 прийнятні до всіх типів організацій в харчовій сфері. Їх мета – впровадження менеджменту безпеки харчових продуктів. Головною ідеєю є привернення уваги на ті місця, де прогалини в контролі можуть бути критичними, що вплине на безпеку харчових продуктів і гарантію того, що продукція не завдасть шкоди споживачеві.